Qualisteelcoat

Nieuws

"Powder Navigator"Interreg IV project met TKV-FO


Powder Navigator is een databank voor poedercoaters. In de data bank zullen verschillende eigenschappen van poeders worden vergeleken. De informatie geeft inzicht in de kwaliteit van poeder en de geschiktheid voor de installaties van de poedercoaters.

Powder Navigator is een selectietool voor de poedercoater  om het beste poeder voor een bepaalde toepassing te kiezen.  Doel is het verhogen van de kwaliteit, het kennisniveau en efficiëntie van het poedercoatproces.      

Uitgaande van 12 eigenschappen van poeders die allemaal getest zijn kan een keuze gemaakt worden. Daarbij kan voor een bepaalde applicatie worden aangegeven welke eigenschappen van meer of minder belang zijn. Powder Navigator rekent dan vervolgens uit welk poeder het beste aan de criteria voldoet. Ook geeft het programma informatie over eigenschappen en de mogelijke invloed daarvan op het proces.  

Het project is een initiatief van de Visem, de Vereniging van Industriële Spuit- en Moffelbedrijven.  Er wordt samengewerkt met een aantal Duitse bedrijven in het kader van een gesubsidieerd Europees Interreg project. Meer informatie daarover is te vinden op http://www.tkvfo.eu/.

Druk op onderstaande button voor een demo met kruidenpoeders.

 

 

Webdesign, webhosting en online marketing door Compra.