Qualisteelcoat

Nieuws

NEN EN 1090

Download hier EN 1090 certificaat

Vanaf 1 juli 2014 wordt de nieuwe EN 1090 norm van kracht. Structurele aluminium of stalen componenten mogen alleen op de markt komen als de producent is gecertificeerd. Wat betekent dit voor het conserveren of poedercoaten? 

De nieuwe norm EN1090 zal grote invloed hebben op de gehele keten. Het doel is harmoniseren van alle losse regels per land. Dit om de concurrentie binnen Europa eerlijk te laten verlopen.

De norm is sinds januari 2011 van kracht met een transitie periode uitgesteld tot 1 juli 2014. Vanaf deze datum zullen stalen en aluminiumconstructies verplicht van een CE markering moeten worden voorzien.

De fabrikant van het product is hiervoor verantwoordelijk. Hij moet zijn productie beheerssysteem laten certificeren.

In deel 2 (stalen constructies) en deel 3 (aluminium) wordt ook gesproken over conservering. De poedercoater kan zelf geen CE verklaring afgeven, omdat er geen product wordt gefabriceerd. De poedercoater is wel verantwoordelijk voor het proces en de opdrachtgever kan vragen om te voldoen aan de EN 1090.

In de 1090 norm wordt voor aanbrengen verfsystemen verwezen naar de ISO 12944 norm. De gevraagde levensduur en corrosieklasse zijn van groot belang voor keuze van juiste verfsysteem.(poedercoating). Kriek poedercoatings werkt als een van de eerste bedrijven volgens Europese kwaliteitslabels en worden jaarlijks geinspecteerd door een onafhankelijk instituut.

De NEN 1090 vraagt alleen een Factory Process Control FPC. Ons kwaliteitslabel Qualisteelcoat staat ver boven het gevraagde in de NEN1090. Qualisteelcoat beschrijft namelijk naast de FPC, ook het Production Process Control PPC en Product Quality Control PQC.

Speciale instanties kunnen u helpen bij het behalen van EN 1090. Kriek poedercoatings kan u informeren over het verduurzamen, conserveren of poedercoaten van aluminium en (verzinkt) stalen constructies.

Wij verheugen ons om uw producten volgens de EN1090 en Qualisteelcoat te verduurzamen.

 

Meer weten over EN 1090 en conserveren, mail, app, bel, sms of reageer via de link op onze webpagina's.

Webdesign, webhosting en online marketing door Compra.