Qualisteelcoat

Nieuws

Staal poedercoaten

Staal is uit ijzer (Fe), koolstof (C) en andere elementen samengesteld, waarbij koolstof niet als legeringselement wordt meegeteld. Staal is bij een maximum koolstofgehalte van 2 % vervormbaar en verkrijgt hoge sterkte en hardheid. We spreken ook over staal als er toevoegingen zijn als chroom en nikkel. Gietijzer is een legering van Fe en C met een gehalte hoger dan 2%.

Staal is onderverdeeld in 3 groepen op basis van legeringselementen.

  • Ongelegeerd staal: meest gebruikte staal met maximaal 1,5 % legeringselementen silicium en mangaan.
  • Gelegeerd staal: bevat tot 5 % legeringselementen silicium, mangaan, vanadium, chroom en nikkel.
  • Hooggelegeerd staal: bevat > 5% legeringselementen silicium, mangaan, vanadium, chroom en nikkel. Roestvaststaal is een goed voorbeeld van hooggeleerd staal.

Er zijn vele duizenden soorten staal en evenveel toepassingsgebieden. Door vele typen staal en de verwerkbaarheid zijn er vele mogelijkheden voor staal. Vooral in constructies wordt veel gebruik gemaakt van staal. Verzinkte stalen producten zijn een goed voorbeeld, welke veelal in de bouw worden gebruikt. Voor meer toepassingen verwijzen wij u naar de andere pagina’s op deze site.

Door de vele soorten, materialen en toepassingsgebieden is staal een belangrijk metaal geworden bij het verduurzamen. Er zijn dan ook verschillende technieken voor het beschermen van staal en gietijzer. De juiste combinatie van voorbehandelen en conserveren is voor elk product vaak anders.

Kriek Poedercoatings heeft vele mogelijkheden voor het beschermen en/of verfraaien van uw product. Het Kriek Poedercoatings Team staat klaar om u verder te informeren over het behandelen van uw stalen producten in de breedste zin van het woord. Verzinkt, geschoopeerd, geperforeerd, RVS, gietijzer en dergelijk zijn producten welke wij kunnen voorzien van een deklaag.

Wij zijn bereikbaar onder nummer 0172 – 434934, of per mail verkoop@kriek.nl of kijk verder rond op onze uitgebreide website over andere materialen, chemisch voorbehandelen, mechanisch dmv stralen, schooperen, enz. Uiteraard bent u altijd welkom aan de Bedrijfsweg 11 te Alphen aan den Rijn. 

Wij werken volgens Qualisteelcoat kwaliteitslabel voor poedercoaten op (verzinkt)staal. 

Webdesign, webhosting en online marketing door Compra.