Qualisteelcoat

Nieuws

Aluminium poedercoaten

Aluminium is het meest gebruikte en voorkomende non-ferro metaal ter wereld en wordt gewonnen uit bauxiet. Ruim 8% van onze aardkorst bevat aluminiummineralen.
Aluminium en zijn legeringen kennen vele toepassingen. De automobiel-, vliegtuig-, rijwielindustrie, machine-, scheepsbouw, bouw- en medische sector zijn enkele voorbeelden waar het zilvergrijze metaal wordt ingezet. Maar ook spuit-, deodorantbussen en dergelijke worden veelal van aluminium gemaakt. Het materiaal is licht( 1/3 van staal) en makkelijk verwerkbaar. Door het toevoegen van verschillende elementen ontstaan er vele soorten aluminium met elk hun specifieke eigenschappen. Aluminium kan dezelfde eigenschappen behalen als staal. Alleen bij hoge temperaturen wordt aluminium zacht en verliest deel van zijn eigenschappen.
Een groot voordeel van aluminium is zijn lage herwerkingsenergie(5% van winningenergie) en daardoor erg geschikt voor recyclen, wat bijdraagt aan een duurzaam milieu.

Walsen, extruderen en gieten zijn de bekendste verwerkingsmethoden. Na het verwerken kan het oppervlak vervuilen. Dieptrek- ,boor-, tap- snijoliën, walshuid en dergelijke zijn enkele voorbeelden. Deze stoffen laten zich door het amfotere karakter van aluminium moeilijk verwijderen.

Het Kriek Poedercoatings Team staat klaar om u verder te informeren over het poedercoaten van aluminium producten.

Wij zijn bereikbaar onder nummer 0172 – 434934, of per mail verkoop@kriekbv.nl of kijk verder rond op onze uitgebreide website. Uiteraard bent u altijd welkom aan de Bedrijfsweg 11 te Alphen aan den Rijn.

Webdesign, webhosting en online marketing door Compra.