Qualisteelcoat

Nieuws

Reiniging poedercoat producten

Weers-, milieu- en chemische invloeden bepalen de levensduur van een deklaag. Om het product esthetisch optimaal te houden zal er regelmatig gereinigd moeten worden. Tijdens de bouwfase zijn er vele stoffen die de coatinglaag kunnen aantasten. Specie, cementwater, kleefstoffen en dergelijke moeten direct worden verwijderd.

De omgeving en omstandigheden zijn bepalend voor de reinigingsfrequentie van het lakwerk.
Voor een object in het binnenland met regelmatige beregening is 1x per jaar voldoende. Terwijl een gebouw aan de kust veel frequenter moet worden gereinigd.

Belangrijk is dat voor het reinigen het grove vuil en zand met water wordt afgespoeld. Daarna met een mild alkalisch reinigingsmiddel en zachte niet schurende, krassende spons of doek reinigen. Het schoonwassen in direct zonlicht op donkere kleuren wordt sterk afgeraden. De wasmiddelen en water kunnen makkelijk in de poriën dringen waardoor er een tijdelijke verkleuring kan optreden.

Algemeen gelden voor het reinigen van gepoedercoate oppervlakken:

  • Afspoelen met water
  • Mild alkalische middelen pH waarde 6-9
  • Mechanische ondersteuning met niet schurende of krassende middelen, dus geen scotchbrite, staalborstels en dergelijke.
  • Polaire oplosmiddelen zijn verboden. Geen alcoholen of ketonen als aceton, metanol, ethanol enz.

Zie Onderhoudsadvies voor meer info over het reinigen van gepoedercoate oppervlakken.

Wij zijn bereikbaar onder nummer 0172 – 434934, of per mail verkoop@kriekbv.nl of kijk verder rond op onze uitgebreide website. Uiteraard bent u altijd welkom aan de Bedrijfsweg 11 te Alphen aan den Rijn.

 

Webdesign, webhosting en online marketing door Compra.