Qualisteelcoat

Nieuws

Aluminium extrusie profiel of plaat poedercoaten

Extruderen is het proces waarbij een verwarmd metalen blok door een mal wordt geperst. Extrusieprofielen zijn meestal van aluminium en worden na extruderen rechtgetrokken en eventueel naverwarmd. Typische extrusieproducten van aluminium zijn raam- en deurprofielen, strips, buizen, dakgoten en dergelijke.
Door het extruderen, maar ook van nature en onder invloed van oxidatiemiddelen, bouwt aluminium een inerte oxidehuid op. De laag beschermt aluminium tegen agressieve invloeden. Helaas heeft deze oxidehuid een nadelige invloed op de verfhechting.

Het verwijderen van de oxidehuid voor het poedercoaten is noodzakelijk, omdat deze laag zorgt voor een slechte hechting van de coating. Een optimale verfhechting en corrosiebescherming wordt verkregen door een mechanische of chemische voorbehandeling. Kriek Poedercoatings heeft beide systemen om uw producten op de juiste manier te behandelen. Als straalmiddel wordt een inert product toegepast. De chemische voorbehandelingreeks bestaat uit 11 fasen dompelreeks. De wijze van voorbehandelen hangt af van het substraat en verduurzamingseisen.

Het Kriek Poedercoatings Team staat klaar om u verder te informeren over het poedercoaten van aluminium extrusieproducten. Wij zijn bereikbaar onder nummer 0172 – 434934, of per mail verkoop@kriekbv.nl of kijk verder rond op onze uitgebreide website. Uiteraard bent u altijd welkom aan de Bedrijfsweg 11 te Alphen aan den Rijn.

Webdesign, webhosting en online marketing door Compra.