Qualisteelcoat

Nieuws

Gietaluminium poedercoaten

Aluminium is het meest gebruikte non-ferro metaal ter wereld. Aluminium en zijn legeringen kennen vele vormen en toepassingen. De automobiel-, vliegtuig-, rijwielindustrie, machine-, scheepsbouw, bouw- en medische sector zijn enkele voorbeelden. Aluminium heeft een laag soortelijk gewicht en smeltpunt van 2,7g/cm3 en ongeveer 660°C. Het laatste maakt aluminium uitstekend geschikt als gietmateriaal.

De meeste bekende vormen van gieten zijn zand-, coquille en lage-hogedruk gieten.
Gietaluminium heeft door de verschillende gietvormen ook diverse oppervlaktecondities. Het is essentieel een juiste voorbehandelingkeuze te kiezen bij elk gietproces. De porositeit kan leiden tot grote corrosieschade, als er verkeerd wordt voorbehandeld.

Een optimale verfhechting en corrosiebescherming wordt verkregen door een mechanische of chemische voorbehandeling. Kriek Poedercoatings heeft beide systemen om uw producten op de juiste manier te behandelen. Als straalmiddel wordt een inert product toegepast. De chemische voorbehandelingreeks bestaat uit 11 fasen. Beide systemen zijn geschikt voor gietaluminium. De wijze van voorbehandelen hangt af van het substraat, gietproces en verduurzamingeisen.

Het Kriek Poedercoatings Team staat klaar om u verder te informeren over het poedercoaten van gietaluminium. Wij zijn bereikbaar onder nummer 0172 – 434934, of per mail verkoop@kriekbv.nl of kijk verder rond op onze uitgebreide website. Uiteraard bent u altijd welkom aan de Bedrijfsweg 11 te Alphen aan den Rijn.

Webdesign, webhosting en online marketing door Compra.