Qualisteelcoat

Nieuws

Aluminium gewalste plaat poedercoaten

Het walsen van aluminium is een bekende verwerkingsmethode voor het produceren van strips, plaat, huishoudfolie tot aluminiumcoils van 3 mm dikte. De coils worden verwerkt tot caravanbeplating, auto-onderdelen, vliegtuigbeplating, witgoed, verkeersborden en dergelijke.

Aluminium is makkelijk verwerkbaar toch is het noodzakelijk om dieptrek- ,boor-, tap- en snijoliën te gebruiken.Tevens bouwt aluminium van nature of onder invloed van oxidatiemiddelen een inerte oxidehuid op. De laag beschermt aluminium tegen agressieve invloeden. Helaas heeft deze oxidehuid en de bewerkingsvloeistoffen een nadelige invloed op de verfhechting.

Het verwijderen van vervuilingen en de oxidehuid is voor een optimale verfhechting noodzakelijk. Een optimale verfhechting en corrosiebescherming wordt verkregen door een mechanische of chemische voorbehandeling. Kriek Poedercoatings heeft beide systemen om uw aluminium-producten op de juiste manier te behandelen. Als straalmiddel wordt een inert product toegepast. De chemische voorbehandelingreeks bestaat uit 11 fasen. Beide systemen zijn geschikt voor aluminium. De wijze van voorbehandelen hangt af van het substraat en verduurzamingeisen.

Het Kriek Poedercoatings Team staat klaar om u verder te informeren over het poedercoaten van aluminium walsproducten. Wij zijn bereikbaar onder nummer 0172 – 434934, of per mail verkoop@kriekbv.nl of kijk verder rond op onze uitgebreide website. Uiteraard bent u altijd welkom aan de Bedrijfsweg 11 te Alphen aan den Rijn.

Webdesign, webhosting en online marketing door Compra.