Qualisteelcoat

Nieuws

ChroomIII voor staal en verzinkt staal

Het voorbehandelen heeft als doel om de verfhechting en corrosiebescherming te verbeteren en wordt uitgevoerd voor het aanbrengen van de poedercoatlaag. We maken onderscheid tussen mechanisch en chemisch behandelen.

Staal, aluminium en verzinkt stalen producten worden het meest toegepast, maar ook andere materialen zijn prima te behandelen.

Kriek poedercoatings heeft een aantal jaren geleden gekozen voor een hoogwaardig proces op staal en verzinkt staal op basis van chroomIII. MAvomcoat 1300 vormt een sterke conversielaag en zorgt voor optimale hechting van organische deklagen(poedercoaten) op staal en verzinkt staal. Proces is Qualicoat goedgekeurd en voldoet aan MIL-spec.

Voorheen werden ijzerfosfateren en zirkoniseren toegepast op staal en zink. Het terugbrengen van 2 naar 1 proces heeft grote voordelen. Ten eerste de kwaliteit is verbetert, omdat een extra spoelbad kon worden toegepast. Daarnaast is het een energie efficiënter proces. Bij kamertemperatuur worden de metalen voorbehandeld in plaats van 65°C met  ijzerfosfateren in verleden.

De chemische voorbehandelingsreeks bestaat uit 11 fasen en is geschikt voor aluminium, staal en verzinkt staal. De wijze van voorbehandelen hangt af van het substraat.

Belangrijk aspect is dat zowel het procesbad als de eindlaag vrij zijn van het giftige chroomVI.

Het Kriek Poedercoatings Team staat klaar om u verder te voorzien van alle informatie. Wij zijn bereikbaar onder nummer 0172 – 434934, of per mail verkoop@kriekbv.nl of kijk verder rond op onze uitgebreide website. Uiteraard bent u altijd welkom aan de Bedrijfsweg 11 te Alphen aan den Rijn.

Webdesign, webhosting en online marketing door Compra.