Qualisteelcoat

Nieuws

Chroomvrij voorbehandelen

Het voorbehandelen heeft als doel om de verfhechting en corrosiebescherming te verbeteren en wordt uitgevoerd voor het aanbrengen van de verflaag. We maken onderscheid tussen mechanisch en chemisch behandelen. Staal, aluminium en verzinkt stalen producten worden het meest toegepast, maar ook andere materialen zijn prima te behandelen.

Chroomvrij voorbehandelen is het aanbrengen van een kristallijnen conversielaag op metaal. Een conversielaag is een sterk hechtende, in water onoplosbaar, niet geleidende laag die verkregen is door reactie tussen substraat en chemicaliën. Voor een optimaal resultaat worden de objecten vooraf gereinigd en gebeitst of gestraald.
Door toenemende druk op chroomhoudende producten wordt steeds meer chroomvrije voorbehandeling geëist. Chroom6+ is bij inwendig gebruik kankerverwekkend door oxidatie van het DNA en kan tevens via de huid diffunderen. Tevens werkt chroom irriterend op de ogen en huid. ChroomVI is zeer giftig voor in het water levende organismen en kan in het aquatisch milieu op lange termijn schadelijke effecten veroorzaken.
De vervangende processen obv zirkonium, titanium of polymeerhoudende zorgen voor een verbetering van de lakhechting en corrosiebescherming. De laatste jaren wordt chroomvrij gezien als volwaardig vervanger voor chroomVI als conversielaag voor het aanbrengen van een verf of coating. Als conversielaag voor aluminium wordt bij Kriek Poedercoatings zirkoniseren toegepast. Voor verzinkt staal een combinatie van zirkoon en chroomIII. De chemische voorbehandelingreeks bestaat uit 11 fasen en is geschikt voor aluminium, staal en verzinkt staal. De wijze van voorbehandelen hangt af van het substraat.

Het Kriek Poedercoatings Team staat klaar om u verder te voorzien van alle informatie. Wij zijn bereikbaar onder nummer 0172 – 434934, of per mail verkoop@kriekbv.nl of kijk verder rond op onze uitgebreide website. Uiteraard bent u altijd welkom aan de Bedrijfsweg 11 te Alphen aan den Rijn.

Webdesign, webhosting en online marketing door Compra.