Qualisteelcoat

Nieuws

Stralen

Het voorbehandelen heeft als doel om de verfhechting en corrosiebescherming te verbeteren en wordt uitgevoerd voor het aanbrengen van de verflaag. We maken onderscheid tussen mechanisch en chemisch behandelen. Staal, aluminium en verzinkt stalen producten worden het meest toegepast, maar ook andere materialen zijn prima te behandelen.

Stralen is het onder druk mechanisch reinigen van het oppervlak. Stralen wordt meestal toegepast voor het verwijderen van oxides, wals-, gloeihuid of verflagen. Tevens wordt het oppervlak opgeruwd wat de mechanische eigenschappen van het systeem ten goede komt. Het verwijderen van verontreinigingen en oxidehuiden voor het poedercoaten is noodzakelijk, omdat deze “vervuilingen” zorgen voor een slechte hechting van de poedercoating of verf.

Kriek poedercoatings kan alle metalen stralen met een niet-metallisch inert straalmiddel. De druk en verhouding straalmiddel worden afgestemd op het materiaal.

Daarnaast hebben we in 2013 een van de grootste werpstralers binnen de looncoatindustrie in gebruik genomen.De machine kan tot 12 meter stralen en heeft een doorgang van 1500mm. Het straalmiddel is een high carbon staalkorrel van rond 1mm. De installatie is vooral geschikt voor stalen delen. 

Samengevat heeft Kriek poedercoatings naast een chemische voorbehandeling twee mechanische voorbehandelingen.

1.     Straalcabine met straalzand      vooral geschikt voor verzinkt staal en als voorbehandeling voor schooperen/metalliseren

2.     Werpstraler met staalkorrels     vooral geschikt voor stalenconstructies en ontlakken

Het Kriek Poedercoatings Team staat klaar om u verder te informeren over mechanisch voorbehandelen. Wij zijn bereikbaar onder nummer 0172 – 434934, of per mail verkoop@kriekbv.nl of kijk verder rond op onze uitgebreide website. Uiteraard bent u altijd welkom aan de Bedrijfsweg 11 te Alphen aan den Rijn.

Webdesign, webhosting en online marketing door Compra.