Qualisteelcoat

Nieuws

Elektrolytisch verzinkte plaat (Zincor) poedercoaten

Onder poedercoaten verstaat men het aanbrengen van organische deklagen op metalen. Het doel is verduurzamen(beschermen) en/of verfraaien van het object. Poedercoaten wordt meestal toegepast op staal, aluminium en verzinkt stalen producten.

Elektrolytisch verzinkte plaat wordt vervaardigd uit staalplaat. De coil wordt continu door een galvanisch zinkbad gevoerd. Dit is direct het verschil met Sendzimir plaat, welke door een gesmolten zinkbad wordt geleid. De elektrische stroom zorgt voor een gelijkmatige galvanische zinkneerslag van enkele micrometers dik. De handelskwaliteiten variëren van 2 tot 10 micrometer zink en wordt ook wel Zincorplaat genoemd. Door de geringe laagdikte is het brute materiaal niet geschikt voor buitentoepassingen. Zincor wordt meestal gebruikt in toepassingen binnenshuis. Door zijn gladde oppervlak geeft gelakt elektrolytisch verzinkte plaat een mooi strak effect. In combinatie met een 2 of 3 laags poedercoatingsysteem ook geschikt voor buitentoepassingen.

Na het elektrolytisch verzinken wordt meestal een passivering toegepast om het materiaal, tijdens transport en opslag, tegen corrosie te beschermen. Deze passivering kan nadelig zijn bij het aanbrengen van een poedercoating. Een goede voorbehandeling is essentieel voor de duurzaamheid. Voor een optimale hechting en corrosiebescherming is een mechanische of chemische voorbehandeling noodzakelijk. Kriek Poedercoatings heeft beide systemen om elektrolytisch verzinkte plaat op de juiste manier te behandelen. Als straalmiddel wordt een inert product toegepast. De chemische voorbehandelingreeks bestaat uit 11 fasen.

Het Kriek Poedercoatings Team staat klaar om u verder te informeren over het poedercoaten van elektrolytisch verzinkte producten. Wij zijn bereikbaar onder nummer 0172 – 434934, of per mail verkoop@kriek.nl of kijk verder rond op onze uitgebreide website. Uiteraard bent u altijd welkom aan de Bedrijfsweg 11 te Alphen aan den Rijn.

Webdesign, webhosting en online marketing door Compra.