Qualisteelcoat

Nieuws

Strekmetaal poedercoaten

Onder poedercoaten verstaat men het aanbrengen van organische deklagen op metalen. Het doel is verduurzamen(beschermen) en/of verfraaien van het object. Poedercoaten wordt meestal toegepast op staal, aluminium en verzinkt stalen producten.

Strekmetaal wordt gefabriceerd uit coilplaat en bestaat uit ruitvormige openingen. De grote diversiteit aan openingen/mazen worden door middel van beitels aangebracht. De grootte en de vorm van de beitels bepalen de maaswijdte en de vorm. Tijdens het proces ontstaan scherpe randen. Als nabewerking kan voor nawalsen worden gekozen. Het walsen zorgt voor een goede afvlakking, hierdoor wordt de kantendekking sterk verbeterd.
De complexiteit van het product vergt veel kennis bij het beschermen. Door de jarenlange ervaring kunnen wij strekmetaal op de juiste manier verduurzamen.

Voor een optimale hechting, corrosiebescherming en kantendekking is een mechanische of chemische voorbehandeling noodzakelijk. Kriek Poedercoatings heeft beide systemen om uw producten op de juiste manier te behandelen. Als straalmiddel wordt een inert product toegepast. De chemische voorbehandelingreeks bestaat uit 11 fasen. Beide systemen zijn geschikt voor aluminium, staal en verzinkt staal. De wijze van voorbehandelen hangt af van het substraat en verduurzamingeisen.

Het Kriek Poedercoatings Team staat klaar om u verder te informeren over het poedercoaten van strekmetaal. Wij zijn bereikbaar onder nummer 0172 – 434934, of per mail verkoop@kriek.nl of kijk verder rond op onze uitgebreide website. Uiteraard bent u altijd welkom aan de Bedrijfsweg 11 te Alphen aan den Rijn.

Webdesign, webhosting en online marketing door Compra.