Qualisteelcoat

Nieuws

Roestvaststaal poedercoaten

Onder poedercoaten verstaat men het aanbrengen van organische deklagen op metalen. Het doel is verduurzamen(beschermen) en/of verfraaien van het object. Poedercoaten wordt meestal toegepast op staal, aluminium en verzinkt stalen producten.

Roestvaststaal (RVS, Inox) bestaat uit chroom, nikkel, ijzer en koolstof en heeft een hoge bestendigheid tegen corrosie. De ongevoeligheid voor corrosie wordt verkregen door de zeer gesloten oxidehuid aan het oppervlak. RVS is in vele soorten en vormen verkrijgbaar en wordt vooral in de voedingsindustrie, (petro)chemische en medische industrie toegepast. Ferritisch, martensitisch en austenitisch of combinaties hebben elk hun eigen specifieke fysische en mechanische eigenschappen.
Chloor is de grootste vijand van RVS en veroorzaakt putcorrosie. Om RVS voldoende te beschermen en ook te verfraaien is een extra beschermingslaag(coating) noodzakelijk.

Voor een optimale hechting, corrosiebescherming en kantendekking is een mechanische of chemische voorbehandeling noodzakelijk. Kriek Poedercoatings heeft beide systemen om roestvaststaal op de juiste manier te behandelen. Als straalmiddel wordt een inert product toegepast. De chemische voorbehandelingreeks bestaat uit 11 fasen

Het Kriek Poedercoatings Team staat klaar om u verder te informeren over het poedercoaten van RVS producten. Wij zijn bereikbaar onder nummer 0172 – 434934, of per mail verkoop@kriek.nl of kijk verder rond op onze uitgebreide website. Uiteraard bent u altijd welkom aan de Bedrijfsweg 11 te Alphen aan den Rijn.

Webdesign, webhosting en online marketing door Compra.