Qualisteelcoat

Nieuws

Geschoopeerd / gemetalliseerd staal poedercoaten

Onder poedercoaten verstaat men het aanbrengen van organische deklagen op metalen. Het doel is verduurzamen(beschermen) en/of verfraaien van het object. Poedercoaten wordt meestal toegepast op staal, aluminium en verzinkt stalen producten.

Het autogeen of elektrisch schooperen, ook wel metalliseren of vlamspuiten genoemd, zorgt voor een beschermende zinklaag of een zinklegering. De onedele zinklaag beschermt het onderliggende staal tegen corrosie. Het gesmolten zink wordt direct op een schoon gestraald oppervlak gespoten. Substraatreinheid, straalruwheid, vlamspuitafstelling en dikte van de schoopeerlaag (10-150micron) bepalen in belangrijke mate de corrosiewering van de totale behandeling. Schooperen wordt meestal toegepast bij grote objecten die niet in een zinkbad passen.

Het oppervlak van een schoopeerlaag is zeer ruw en kan niet meer chemisch of mechanisch worden voorbehandeld. Wij adviseren ook het toepassen van minimaal een 2-laags verfsysteem voor buitentoepassingen.

Het Kriek Poedercoatings Team staat klaar om u verder te informeren over schooperen en het coaten van gemetalliseerde producten. Wij zijn bereikbaar onder nummer 0172 – 434934, of per mail verkoop@kriek.nl of kijk verder rond op onze uitgebreide website. Uiteraard bent u altijd welkom aan de Bedrijfsweg 11 te Alphen aan den Rijn.

Webdesign, webhosting en online marketing door Compra.