Qualisteelcoat

Nieuws

Thermisch discontinu verzinkt staal poedercoaten

Onder poedercoaten verstaat men het aanbrengen van organische deklagen op metalen. Het doel is verduurzamen(beschermen) en/of verfraaien van het object. Poedercoaten wordt meestal toegepast op staal, aluminium en verzinkt stalen producten.

Het verzinken is het onderdompelen van staal in een gesmolten zinkbad van ongeveer 450°C. De ontstane zinklaag zorgt dat het staal tegen corrosie wordt beschermd. Een voordeel is dat de binnenzijde en holle ruimten ook worden beschermd. Er wordt onderscheid gemaakt tussen continu of stuks verzinkt en discontinu verzinkte producten, als plaat of coil.

Na het stuksverzinken kan het oppervlak wat ruwer van structuur zijn. Dit wordt bij een poedercoat afwerking geaccentueerd. Voor een optimaal resultaat moeten de producten deklaag gereed worden gemaakt, vaak poetsen genoemd. De verzinkte delen worden met ondersteuning van mechanische bewerkingen, als borstelen, schuren en slijpen poedercoat gereed gemaakt. Daarna worden de producten chemisch voorbehandeld of aangestraald.

Voor een optimale verfhechting en corrosiebescherming is een mechanische of chemische voorbehandeling noodzakelijk. Kriek Poedercoatings heeft beide systemen om uw producten op de juiste manier te behandelen. Als straalmiddel wordt een inert product toegepast. De chemische voorbehandelingreeks bestaat uit 11 fasen. Beide systemen zijn ook geschikt voor aluminium, staal en verzinkt staal.

Wij zijn bereikbaar onder nummer 0172 – 434934, of per mail verkoop@kriek.nl of kijk verder rond op onze uitgebreide website. Uiteraard bent u altijd welkom aan de Bedrijfsweg 11 te Alphen aan den Rijn.

Webdesign, webhosting en online marketing door Compra.