Qualisteelcoat

Nieuws

Gietijzer poedercoaten

Onder poedercoaten verstaat men het aanbrengen van organische deklagen op metalen. Het doel is verduurzamen(beschermen) en/of verfraaien van het object. Poedercoaten wordt meestal toegepast op staal, aluminium en verzinkt stalen producten.

Gietijzer bestaat voornamelijk uit de legeringelementen ijzer, mangaan, silicium en een hoog gehalte koolstof(2-4%), dit in tegenstelling tot gietstaal. Het wordt gebruikt voor het maken van pannen, kachels, tuinartikelen en meubelstukken. Afhankelijk van de vorm en gewicht worden er zand- of metselvormen toegepast. Gietijzer dankt zijn oppervlak aan de ruwheid van de vormen. De mechanische eigenschappen kunnen worden veranderd door het toevoegen van andere elementen of warmtebehandelingen.

De complexiteit van het voorbehandelen wordt bepaald door de oppervlaktestructuur. De ruwheid en porositeit zijn belangrijke aspecten bij de keuze van voorbehandelen. Voor een optimale hechting en corrosiebescherming is een mechanische of chemische voorbehandeling noodzakelijk. Kriek Poedercoatings heeft beide systemen om gietzijer op de juiste manier te behandelen. Als straalmiddel wordt een inert product toegepast. De chemische voorbehandelingsreeks bestaat uit 11 fasen.

Het Kriek Poedercoatings Team staat klaar om u verder te informeren over het poedercoaten van gietijzeren materialen. Wij zijn bereikbaar onder nummer 0172 – 434934, of per mail verkoop@kriek.nl of kijk verder rond op onze uitgebreide website. Uiteraard bent u altijd welkom aan de Bedrijfsweg 11 te Alphen aan den Rijn.

Webdesign, webhosting en online marketing door Compra.