Qualisteelcoat

Nieuws

Warmgewalst staal poedercoaten

Onder poedercoaten verstaat men het aanbrengen van organische deklagen op metalen. Het doel is verduurzamen(beschermen) en/of verfraaien van het object. Poedercoaten wordt meestal toegepast op staal, aluminium en verzinkt stalen producten.

Walsen is een metaalvormingstechniek voor het vervaardigen van staalplaat. Na het smelten wordt staal gegoten tot dikke plakken. De plakken worden warm gewalst tot verschillende dikte. Voor zeer dunne lagen wordt de warmgewalste plaat koud afgewalst.(zie koudgewalst)
Een walshuid of hamerslag is een harde laag, welke ontstaat na het warm walsen van staal en bestaat uit verschillende vormen ijzeroxide. Voor het verduurzamen wordt de walshuid verwijderd door middel van stralen of beitsen in zuur. Door de warmgewalste onderdelen buiten te leggen ontstaat er corrosie, hierdoor kan de hamerslag eenvoudig door beitsen of stralen worden verwijderd. Een bekende conservering van warmgewalst staal voor buiten is thermisch verzinken + poedercoaten(Duplex-systeem) of meerlaagspoedercoaten zonder verzinken. Voor vele binnentoepassingen volstaat stralen en een 1-laag poedercoatsysteem. Warmgewalste producten vinden vooral hun toepassing in de bouw en constructies.

Voor een optimale verfhechting en corrosiebescherming is een mechanische of chemische voorbehandeling noodzakelijk. Kriek Poedercoatings heeft beide systemen om uw producten op de juiste manier te behandelen. Als straalmiddel wordt een inert product toegepast en voor de chemische voorbehandeling staat een 11 fasen badenreeks voor uw product gereed.
Het Kriek Poedercoatings Team staat klaar om u verder te informeren over het poedercoaten van warmgewalste materialen. Wij zijn bereikbaar onder nummer 0172 – 434934, of per mail verkoop@kriek.nl of kijk verder rond op onze uitgebreide website. Uiteraard bent u altijd welkom aan de Bedrijfsweg 11 te Alphen aan den Rijn.

Webdesign, webhosting en online marketing door Compra.