Qualisteelcoat

Nieuws

Sendzimir verzinkt staal poedercoaten

Onder poedercoaten verstaat men het aanbrengen van organische deklagen op metalen. Het doel is verduurzamen(beschermen) en/of verfraaien van het object. Poedercoaten wordt meestal toegepast op staal, aluminium en verzinkt stalen producten.

Het verzinken zorgt voor een beschermende laag die het staal tegen corrosie beschermt. Er wordt onderscheidt gemaakt tussen continu en discontinu verzinkte producten. Sendzimir* is een continu verzinkte bandstaalplaat met een “glad” oppervlak. Andere merknamen zijn Magnelis. Het bandstaal wordt door een zinkbad geleid en afgewalst op laagdikte. De standaard dikte bedraagt 275 gr/m2 ( laagdikte 18-20 micron per zijde) tweezijdig gemeten variërend van 100-600 g/m2. Na het verzinken wordt meestal een passivering toegepast om het materiaal, tijdens transport en opslag, tegen corrosie te beschermen. Deze passivering kan nadelig zijn bij het aanbrengen van een poedercoating en moet voor het coaten worden verwijderd. Een goede voorbehandeling is dus essentieel voor de duurzaamheid van gecoat Sendzimir plaat.

*Sendzimir is een merknaam, maar al lange tijd als soortnaam voor voorverzinkte staalband wordt gebruikt. Ook Magnelis is voorverzinkte plaat. 

Voor een optimale verfhechting en corrosiebescherming is een mechanische of chemische voorbehandeling noodzakelijk. Kriek Poedercoatings heeft beide systemen om uw producten op de juiste manier te behandelen. Als straalmiddel wordt een inert product toegepast. De chemische voorbehandelingreeks bestaat uit 11 fasen. Beide systemen zijn geschikt voor aluminium, staal en verzinkt staal.

Wij zijn bereikbaar onder nummer 0172 – 434934,of per mail verkoop@kriek.nl of kijk verder rond op onze uitgebreide website. Uiteraard bent u altijd welkom aan de Bedrijfsweg 11 te Alphen aan den Rijn.

Webdesign, webhosting en online marketing door Compra.