Qualisteelcoat

Nieuws

Koudgewalst staal poedercoaten

Onder poedercoaten verstaat men het aanbrengen van organische deklagen op metalen. Het doel is verduurzamen(beschermen) en/of verfraaien van het object. Poedercoaten wordt meestal toegepast op staal, aluminium en verzinkt stalen producten.

Walsen is een metaalvormingstechniek voor het vervaardigen van staalplaat.
Na het smelten wordt staal gegoten tot dikke plakken. De plakken worden warm gewalst tot verschillende dikte. De koudbandwalserijen walsen het warmgewalste staal verder uit tot dunnere lagen. De toepassingsgebieden zijn folie, automaterialen of plaat voor witgoedproducten. In tegenstelling tot warmgewalste plaat is de koudgewalste plaat vrij van hamerslag.

Voor een optimale verfhechting en corrosiebescherming is een mechanische of chemische voorbehandeling noodzakelijk. Kriek Poedercoatings heeft beide systemen om uw producten op de juiste manier te behandelen. Als straalmiddel wordt een inert product toegepast en voor de chemische voorbehandeling staat een 11 fasen badenreeks voor uw product gereed.
Het Kriek Poedercoatings Team staat klaar om u verder te informeren over het poedercoaten van koudgewalste materialen. Wij zijn bereikbaar onder nummer 0172 – 434934, of per mail verkoop@kriek.nl of kijk verder rond op onze uitgebreide website. Uiteraard bent u altijd welkom aan de Bedrijfsweg 11 te Alphen aan den Rijn.

Webdesign, webhosting en online marketing door Compra.